Wanneer kombucha drinken?

Beste tijd om KOMBUCHA te drinken

De beste tijd om kombucha te drinken, varieert van de vroege ochtend tot de late namiddag. In wezen moet de drank tijdens actieve uren worden geconsumeerd om de maximale voordelen van zijn componenten zoals cafeïne te krijgen.

Cafeïnegehalte in kombucha

Wat is cafeïne?

Cafeïne is een stimulerend middel om de alertheid te vergroten. De chemische stof komt van nature voor in verschillende planten zoals koffie en thee.

Hoeveel cafeïne zit er in kombucha?

Ongeveer 1/3 van het aanvankelijke cafeïne-gehalte van de theebladeren blijft na fermentatie in de kombucha. Dit komt omdat de kombucha-cultuur zich tijdens het fermentatieproces zich voedt met het grootste deel van de cafeïne.

Hoe beïnvloedt cafeïne het lichaam?

Na een relatief korte absorptietijd stimuleert cafeïne de hersenen en biedt het een tijdelijke verlichting van slaperigheid en vermoeidheid. Cafeïne verhoogt ook de stofwisseling waardoor je je energieker voelt. Bloedvaten vernauwen zich ook in de aanwezigheid van cafeïne, wat leidt tot een verhoging van de bloeddruk.

Overwegingen in acht te nemen ?

Kombucha die is bereid met theebladeren, bevat ongeveer 30% van het oorspronkelijke cafeïne-gehalte in de theebladeren. Hoewel deze verlaging van het cafeïne-gehalte enkele voordelen biedt, kan de resterende cafeïne de slaap nog steeds onderbreken wanneer deze laat in de avond wordt geconsumeerd. Als u bijzonder gevoelig bent voor cafeïne, moet u 5 uur voor het slapengaan geen kombucha drinken. Dit komt omdat cafeïne een halfwaardetijd heeft van 3 tot 5 uur; dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om de helft van het cafeïne-gehalte uit het lichaam te verwijderen.

Cafeïnevrije kombucha

Als alternatief kan je cafeïnevrije kombucha drinken, die vaak gebrouwen wordt met cafeïnevrije theebladeren of andere cafeïnevrije alternatieven zoals rooibosthee.

Koop thee voor kombucha bij de Kefirshop

 

Dit vind je misschien ook leuk...