De benodigdheden voor het maken van kombucha

Welk keukengerei heb je nodig om kombucha te maken ?

Fermenteerpot

Pot voor Kombucha kopenJe hebt iets nodig om je kombucha of jun thee in te doen. We raden aan om iets van glas te gebruiken. Glas is veel gemakkelijker schoon te maken en steriel te houden. Een grote glazen jampot met brede opening of WECK pot, glazen inmaakpotten van Kilner of Le Parfait zijn perfect om te gebruiken.

Bolzeef

Je hebt ook een bolzeef nodig. Bij de Kefirshop.eu kan je kunststof of plastieken bolzeven bestellen.

Kaasdoek of koffiefilter

Je hebt ook iets nodig om je pot mee te bedekken. We raden keukenpapier aan, omdat het gemakkelijk is, en kan weggegooid worden. Ban je meer milieubewust dan kan je desgewenst ook een kaasdoek of iets dergelijks gebruiken. Rekkertjes of elastiekjes zijn ook handig om het doek mee vast te zetten.

Kookpotten

Je hebt een kookpot of waterkoker nodig om het water te koken.

Weegschaal

Een digitale weegschaal is een handig hulpmiddel om de suiker en thee af te wegen.

Glazen beugelflessen

Je hebt ook wat flesjes nodig om je kombucha om jun thee in te bewaren. We raden aan om glazen flessen te gebruiken. We vinden dat flessen met een beugelsluiting zeer geschikt zijn voor een tweede fermentatie op de fles. Als je zich zorgen maakt over exploderend glas, kan je ook plastieken flessen gebruiken. Plastiek heeft de neiging snel af te breken. Zorg ervoor dat u BPA-vrij plastiek gebruikt. Bij het gebruik van glazen flessen is het belangrijk om dagelijks het koolzuurgas van de fles te laten ontsnappen om het risico op explosies te verkleinen.

Trechter

Een ​​trechter dient om de vloeistof in de flessen te gieten.

Maatbeker

Het is ook handig om iets te hebben om de vloeistoffen af te meten.

Temperatuurmeter

Een zelfklevende temperatuurmeter is ideaal om de temperatuur van uw brouwsel op te volgen.


Kombucha en metalen keukengerei

Je zal al vaak horen zeggen hebben dat je geen metalen keukengerei moet gebruiken bij het zetten van kombucha of jun thee. Hoewel dit enige waarheid bevat, is het overdreven. De gefermenteerde thee wordt erg zuur, als het langdurig in contact blijft met metalen, dan kan het in theorie het metaal aantasten en beginnen te roesten. Deze roestdeeltjes kunnen dan in de drank terechtkomen. Het gebruik van een RVS zeef of lepel tijdens het zetten van de thee levert echter geen problemen op. Laat echter nooit iets van metaal gedurende een langere tijd in contact komen met kombucha of jun thee.

Hier kan je alle benodigdheden kopen om Kombucha te maken

Dit vind je misschien ook leuk...