Waar het beste theezeefje kopen ?

Beste theezeef kopen

In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar enkele van de beste soorten theezeven die je online kan kopen. Met het enorme scala aan producten dat tegenwoordig beschikbaar is, kan het enige tijd duren om het beste theezeef te vinden. Daarom hebben we besloten om een klein onderzoek voor je te doen en een lijstje samen te stellen met enkele van de beste soorten theezeven die er op dit moment zijn.

Wat is een theezeef ?

Voor het geval je het nog niet wist, een theezeef is een bakje waarin je theebladeren kan doen. De theezeef wordt vervolgens in een mok of theepot gedaan om de thee te laten trekken. Als de infusie klaar is, kan je de theebladeren gemakkelijk verwijderen.

Waarom heb je een theezeef nodig ?

Als je een serieuze theedrinker bent, weet je waarschijnlijk al dat je met losse theebladeren een betere kop thee kunt zetten dan met theezakjes. Het soort thee dat theefabrikanten gebruiken voor thee in zakjes te is meestal poederfijn en heeft daardoor het meeste van zijn aroma en smaak verloren doordat de etherische oliën grotendeels zijn verdampt. Bovendien, omdat de structuur van het theeblad is afgebroken tot poeder, zorgt dit ervoor dat er meer tannine vrijkomt in uw thee. Tannines maken uw thee bitter. Dus, kortom, thee in zakjes wordt zo gebrouwen zonder smaak en aroma. Dus, natuurlijk gaan wij thee maken van volle losse blaadjes.

Thee gemaakt met losse theebladeren is betere thee, je hebt dus een theezeef nodig!

Een goed geconstrueerde theezeef geeft je de lekkerste thee. Dit komt omdat u de tijd perfect kan regelen en de infusie van de thee in het hete water optimaal zal zijn. Zorg voor een goede theezeef voor het zetten van thee, zodat het zetten van losse thee niet meer gedoe hoeft te worden. De meest voorkomende klacht over het zetten van thee met losse bladeren is dat de blaadjes ronddrijven in uw kopje thee. Als je een een goede theezeef hebt die gemakkelijk schoon te maken en te legen is, dan is dit probleem vrijwel opgelost. Oké, dus ik denk dat we allemaal behoorlijk verkocht zijn over het idee van wat een simpele theezeef kan doen in het leven van een theeliefhebber.

Kenmerken van een goede theezeef

beste theezeef kopenDe meest populaire soorten theezeven in India en China zijn de zeven in de vorm van een mand dit in tegenstelling tot de klassieke theeballen in westerse stijl die een heel klein volume hebben. De reden waarom een ​​groot volume wenselijk is in een theezeef, is omdat het een betere infusie mogelijk maakt. De manier waarop dit werkt, is dat hoe meer water in contact komt met de theebladeren, hoe meer gewenste verbindingen in het hete water kunnen trekken. Dit betekent dat je thee van een goede sterkte kan krijgen, die ook vrij is van ongewenste hoeveelheden tannines. Theezeven met een kleine binnenkant laten daarentegen niet zoveel heet water rond theebladeren stromen. In deze krappe situatie kunnen de theebladeren niet optimaal trekken. Een andere wenselijke eigenschap in een theezeef te hebben met een fijnmazig gaas. De meeste theedrinkers zullen het erover eens zijn dat als je een theezeef gaat gebruiken, deze er goed aan moet doen om de bladeren uit je thee te houden.

Als je op zoek bent naar het beste kop thee, gemaakt met losse theebladeren en als je een goed gemaakte theezeef gebruikt, dan is het laatste dat je wenst een kopje thee dat smaakt naar allesbehalve thee van een goede kwaliteit. Om deze reden kunnen materialen zoals plastic en rubbers vaak het beste worden vermeden als het gaat om theezeven. Natuurlijk zullen niet alle rubberen of plastic theezeven gegarandeerd je thee aantasten, maar over het algemeen is de veiligste manier om een theezeef te kopen dewelke gemaakt is van een neutraal materiaal. Neutrale materialen zijn niet beperkt tot glas of roestvrij staal.

Uiteindelijk zal de beste theezeef voor u degene zijn die het beste bij u past. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld meestal thee zet in een theepot. Dan kan je misschien een theemandje gebruiken, maar je moet ervoor zorgen dat de zeef in de theepot past en er mooi in kan hangen zonder de sluiting van het deksel te belemmeren.

Laten we verder gaan met onze lijst van beste theezeven.​

Om het nog gemakkelijker voor u te maken om een ​​echt geweldige theezeef te vinden, hebben we een lijst samengesteld met onze beste theezeven die online kan kopen.

Beste keuze theezeefje

theezeef kopenFinum BREWING BASKET (M)

Voordelen : 

  •  Filter van kunststof
  •  Hittebestendig plastic
  •  Microfine roestvrijstalen gaas
  •  BPA-vrij, smaakloos
  •  Hygiënisch
  •  Eenvoudig schoon te maken
  •  Made in Germany

Koop deze theezeef

 

Tip :

Beste thee om kombucha te maken
Zwarte thee. Veel voorkomende soorten zwarte thee die goed werken in kombucha zijn onder meer English Breakfast en deze zwarte thee Imperial Russia. Gebruik alleen zwarte thee als je een kombucha SCOBY kweekt voor een nieuwe batch te maken. Zodra je 4 of 5 batches kombucha hebt gemaakt, kan je beginnen met het introduceren van andere theesoorten, zoals groene thee.

Dit vind je misschien ook leuk...