Kombucha Continu Brouw Methode

Kombucha maken

Wat is de Kombucha continu brouw methode?

Continu brouwen kombucha is een brouwtechniek waarmee je een constante aanvoer van kombucha hebt. In tegenstelling tot batch brouwen, dat wordt gedaan in potten, gebruikt continu brouwen een groter vat dat is uitgerust met een tap. Met deze methode kun je voltooide kombucha tekenen wanneer je wilt, in plaats van alles tegelijk. Omdat je maar een klein beetje kombucha per keer opzuigt, heeft continu brouwen de neiging om sneller en efficiënter te gisten. Verder vermindert deze techniek ook aanzienlijk de hoeveelheid tijd die nodig is om kombucha te zetten, inclusief opruimen.

De meeste commerciële kombucha producenten gebruiken de continue brouwtechniek vanwege het gemak en de efficiëntie. Het is echter ook zeer geschikt voor de thuisbrouwer die misschien maar een liter of twee per maand nodig heeft.

Hoe werkt het?

Continu brouwen is een eenvoudig proces en is meestal gemakkelijker en minder tijdrovend dan het brouwen van afzonderlijke batches. Je begint met het maken van een grote hoeveelheid kombucha. De meeste thuisbrouwers vinden dat 2 liter voldoende is, maar anderen maken meer. Wanneer de kombucha zijn eerste brouwcyclus beëindigt, door een baby SCOBY te produceren en een aangename zuurzoete smaak te krijgen, kun je ongeveer ⅓ van de voltooide kombucha tappen. Vervolgens vervang je dat volume door verse, zoete thee en zet je deze cyclus voor onbepaalde tijd voort.

En net zoals je deze methode met kombucha kunt gebruiken, kun je hem ook gebruiken om jun te brouwen.

Voordelen van continu brouwen kombucha

Continu brouwen is een gemakkelijke, efficiënte en onderhoudsarme benadering om thuis kombucha te maken. Zowel continu brouwen als batchgewijs gebrouwen kombucha smaken aangenaam met die uitgesproken zuurzoete smaak en bieden dezelfde voedingsvoordelen. Er zijn enkele duidelijke praktische voordelen aan continu brouwen.

  • Continu brouwen fermenteert sneller, dus als je regelmatig kombucha drinkt, is dit een geweldige optie.
  • Je kunt een groot volume brouwen, dus als je brouwt voor een gezin (of zelf veel drinkt), bespaar je veel tijd.
  • Continu brouwen is qua voedingswaarde diverse. Gunstige zuren worden laat in de kombucha-brouwcyclus geproduceerd, maar kunnen het brouwsel te zuur maken om van te genieten. Omdat een continu brouwvat zowel jonge als gerijpte kombucha bevat, krijg je die zuren in combinatie met een lichtere smaak.
  • Er is een lager risico op besmetting. Omdat u met deze methode minder vaak met de SCOBY omgaat, is er minder kans op besmetting door schimmels of andere microben.

Wat je nodig hebt om te beginnen

Om aan de slag te gaan met het continu brouwen van kombucha, heb je basis kombucha-ingrediënten nodig, evenals een vat dat is uitgerust met een tap om te brouwen.

Ingrediënten voor het maken van kombucha

Er zijn drie primaire ingrediënten die je nodig hebt om kombucha te maken, of je het nu in batches maakt of in een continue brouwcontainer. Je hebt een kombucha-moeder of SCOBY, thee en suiker nodig.

  • Een kombucha-moeder of SCOBY is de cultuur die je gezoete zwarte thee fermenteert en verandert in bruisende kombucha. Gebruik een verse kombucha-moeder van een betrouwbare bron zoals deze.
  • Je hebt ook thee nodig. Kombucha brouwt het beste met zwarte thee; je kunt je kombucha-moeder echter trainen in groene, oolong- of andere theeën.
  • Je hebt ook suiker nodig. Suiker voedt de nuttige bacteriën en gisten in de SCOBY die je thee in kombucha veranderen.

Het kiezen van een brouwcontainer voor het maken van kombucha

Kies een doorlopende brouwcontainer die minstens 2 liter en maximaal 10 liter vloeistof kan bevatten. Aangezien u thee moet trekken terwijl deze wordt gezet, moet uw brouwer ook een tapkraan hebben. Plastic, houten of hoogwaardige roestvrijstalen tappen werken het beste, omdat de hoge zuurgraad van kombucha ervoor kan zorgen dat tappen van slechtere metalen uitlogen. Kombucha bevat een grote verscheidenheid aan bacteriën en gisten. En terwijl de thee brouwt, zakt de zwaardere gist naar de bodem van de brouwer, terwijl lichtere bacteriën de neiging hebben om te drijven. Dus voor een optimale brouwervaring en voor de grootste microbiële diversiteit in je kombucha, wil je een combinatie van beide.

Dit vind je misschien ook leuk...