Wat is waterkefir ?

Wat is waterkefir ?

Waterkefir is een gefermenteerde drank vol met goede probiotische bacteriën. Waterkefir is snel en eenvoudig te bereiden. Het is een heerlijke frisse tintelende drank. Zelfs kleine kinderen kunnen ervan genieten. Het heeft een licht zoete smaak, afhankelijk van hoe de drank is bereid. Soms wanneer er meer gisten in het brouwsel zitten, bevat het een kleine hoeveelheid alcohol. Waterkefir is een prachtige bron van nuttige bacteriën. Het bevat ook een verscheidenheid van enzymen en organische zuren,en verschillende vitaminen B, vitamine K en foliumzuur.

Kefir betekent “goed gevoel” in het Turks. Waterkefir is ook bekend als tibicos, tibi en Japanse waterkristallen.

Waterkefir wordt gemaakt met kefirkorrels (kleine, doorzichtige gelatineus structuren bestaande uit diverse bacteriën en gisten), water en suikers. Waterkefirkorrels zijn doorschijnend wit en hebben een korrelige structuur. Ze lijken sterk op onregelmatige kristallen. U kunt de kefirkorrels ook opeten, maar de kefirkorrels hebben niet veel smaak, maar zitten wel vol met goede probiotische eigenschappen.

waterkefirkorrels-kefir

Als u geen zuivelproducten wil consumeren dan is waterkefir een uitstekende niet-zuivel probiotische bron. Andere probiotica zonder zuivel zijn onder andere komboecha en zuurkool.

Waterkefir bevat suikers en de hoeveelheid suikers is in grote mate afhankelijk van de fermentatietijd.  Waterkefir bevat bacteriën die de suikers eten, de bacteriën hebben de suikers nodig om te kunnen overleven. Waterkefir kan mensen helpen die candida hebben en kan geschikt zijn voor diabetici in kleine hoeveelheden. Vraag steeds raad aan uw huisdokter om waterkefir te gebruiken als therapie. De vele voordelen van waterkefir zijn te groot om hier op te noemen. De kefirkorrels zijn een kweek van bacteriën en gisten die worden samengehouden in een polysaccharide matrix.  Waterkefir kan op verschillende soorten suikerhoudende vloeistoffen gemaakt worden. Wanneer de kefirkorrels goed verzorgd worden produceren ze een prachtige probiotische-rijke drank,  als de kefirkorrels in een goede omgeving vertoeven zullen de kefirkorrels voor onbepaalde tijd blijven groeien.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rrXYqWZ66ug[/embedyt]

Waterkefir is heel anders dan komboecha, met verschillende bacteriën en gisten, verschillende voedingsstoffen, verschillende therapeutische voordelen en een totaal andere smaak. Je kunt de smaak van waterkefir niet vergelijken met die van komboecha.

U kunt waterkefir brouwen met een verscheidenheid van gedroogde vruchten, op kokoswater en verschillende soorten suikers gebruiken, met waterkefir kan je complexe en mooie smaken produceren. Nadat u uw waterkefir hebben gebrouwen, is het gemakkelijk om andere smaken toe te voegen en een tweede gisting op de fles te starten.

Dit vind je misschien ook leuk...