Jun Scoby om zelf Jun-thee te maken

JUN SCOBY met starter te koop

Verse JUN-SCOBY’s zijn momenteel beschikbaar voor verzending!

Op zoek naar een volledige JUN Thee Starter Kit?

Jun SCOBYJun en Kombucha SCOBY’s lijken op elkaar, maar gedijen op totaal verschillende substraten. Dus als je op zoek bent naar een cultuur die is aangepast om te gedijen op rauwe honing en groene thee bij een lagere temperatuur met veel bruisend water, dan heb je die gevonden!

Elke verse JUN-cultuur is geschikt voor het maken van één batch van één liter en wordt geleverd met een sterke startvloeistof. Gebruik de volledige inhoud van de zak om het eerste brouwsel te maken. Het is niet nodig om azijn of iets anders toe te voegen aan deze cultuur, volg gewoon de meegeleverde instructies.

Op zoek naar een hoogwaardige losse groene thee voor het brouwen van Jun-thee? Koop een zakje of meer van onze heerlijke biologische groene thee. Elke zak van 100gram is individueel vers verpakt. Authentieke JUN-culturen voeden zich uitsluitend met rauwe honing. JUN-culturen zijn uniek aangepast om te werken met de vele bacteriën en andere organismen die in rauwe honing aanwezig zijn. Authentieke JUN-culturen! Dit zijn NIET zomaar Kombucha SCOBY’s die met honing zijn gekweekt – het is een discrete cultuur met zijn eigen voordelen en smaakprofiel!

JUN is vaak erg bruisend. Wees voorzichtig bij het bottelen, aangezien ze doorgaans meer koolzuurhoudend zijn dan kombucha en flessen kunnen ontploffen. De JUN-culturen van de Kefirshop.eu worden gekweekt met 100% rauwe honing en 100% biologische groene thee.

Waarin verschilt JUN-thee van kombucha-thee?

Jun is een unieke cultuur, los van kombucha, maar mogelijk verwant. Als het gaat om de zorg van een Jun SCOBY, of zelfs het basisrecept, hebben Kombucha en JUN veel gemeen. Dat betekent dat de meeste informatie die u op deze website over Kombucha kunt vinden, ook van toepassing is op Jun-thee. De primaire bacteriefamilie voor zowel kombucha als Jun is bijvoorbeeld Acetobacter, dat verantwoordelijk is voor het bouwen van de SCOBY gemaakt van bacteriële cellulose.

Jun-thee startpakket kopenZoals hierboven vermeld, wordt JUN alleen gebrouwen met rauwe honing, wat ongepasteuriseerd betekent. Het gebruik van gewone suiker produceert een slecht ruikend brouwsel en vaak schimmel. Kombucha kan worden gemaakt met een grote verscheidenheid aan suikers, waaronder gepasteuriseerde honing. Kombucha maken met rauwe honing leidt over het algemeen tot zeer slechte smaken, een slechte SCOBY-groei en nogmaals, schimmel.

Traditioneel werd Kombucha alleen met zwarte thee gemaakt. Een melange van zwarte en groene thee komt tegenwoordig echter vaker voor. Jun-thee daarentegen wordt “traditioneel” gemaakt met groene thee. De verminderde hoeveelheid tannines in groene thee draagt ​​bij aan de lichtere kleur en het lichtere smaakprofiel. Om diezelfde reden ziet een Jun SCOBY er vaak witter uit.

Jun brouwt iets sneller dan kombucha. De belangrijkste reden is honing, wat gemakkelijker te verteren is voor de bacteriën en gisten. Gewone suiker vereist extra verwerking voordat ze kunnen eten, dus het brouwen duurt een paar dagen langer. Een andere factor die het brouwsel versnelt, zijn de andere voedingsstoffen in de honing, die nog meer brandstof leveren voor het gisten. In het algemeen is Jun-thee na 4-7 dagen klaar, in plaats van 7-14 voor kombucha.

Om de snellere brouwcyclus in evenwicht te brengen en een zachtere smaak in het algemeen te behouden, brouwt Jun-thee het beste bij een iets lager temperatuurbereik dan kombucha. Dat maakt het ideale bereik voor Jun 20°C. Voor degenen die van een lichtere brouwsmaak houden, moeten dichter bij het lage temperatuurbereik blijven, maar brouwen op 18°C of lager kan schimmelproblemen veroorzaken. Ondanks deze kleine maar belangrijke verschillen, is bijna elk ander aspect van het brouwproces identiek en Jun is ook geweldig voor zowel continu brouwmethode of batch brouwen.

Jun Scoby kopen? Je bestelt de Jun Scoby bij Kefirshop.eu, de webwinkel voor al je fermentatie benodigdheden.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...