Wat is Jun Kombucha?

WAT IS JUN KOMBUCHA OF JUN THEE?

Ook al creëert het Jun Kombucha-brouwsel een cultuur/SCOBY die lijkt op een Kombucha SCOBY, een echte JUN-cultuur werkt in harmonie met de voedingsstoffen die in honing worden gevonden. Een traditioneel JUN-brouwsel is lichter, zachter, verfrissender, aromatischer en vaak bruisend. JUN Kombucha is ook veel bruisend dan zijn tegenhanger, dankzij de geconcentreerde suikers en voedingsstoffen in de honing, waardoor het een label “Champagne van Kombucha” krijgt. Laten we eens kijken naar wat Jun Kombucha onderscheidt van gewone Kombucha.

JUN Kombucha is een unieke cultuur, los van Kombucha, maar verwant. Kombucha en JUN Kombucha hebben veel gemeen met betrekking tot de zorg voor JUN-culturen en zelfs de recepten hebben veel gemeen. Dat betekent dat de meeste kennis over Kombucha op onze website ook van toepassing is op JUN Kombucha Thee. Acetobacter is bijvoorbeeld de primaire bacteriefamilie voor zowel Kombucha als JUN Kombucha-thee, en het is verantwoordelijk voor het maken van de SCOBY, die is gemaakt van bacteriële cellulose.

jun-thee maken met groenen thee en honing

Wat is het verschil tussen Jun en de gewone Kombucha?

JUN KOMBUCHA THEE             vs                KOMBUCHA THEE

Groene theeZwarte of groene thee
Honing (rauwe)Suiker
Soepeler, lichtere smaakSterke, pittige, azijnachtige smaak
Ideale temperatuur: 19-24°CIdeale temperatuur: 22-26°C
Kortere brouwcyclusLangere brouwcyclus
BruisendMinder bruisend

Basis ingrediënten voor JUN KOMBUCHA!

Honing

Jun Kombucha gebruikt (rauwe) honing in plaats van suiker. Je kunt je Kombucha SCOBY trainen om een Jun Kombucha SCOBY te worden, door stelselmatig de suiker te vervangen door honing.

Groene thee

Kombucha werd traditioneel alleen gemaakt met zwarte thee. Een mix van zwarte en groene thee komt tegenwoordig echter vaker voor. Aan de andere kant wordt JUN Kombucha meestal gemaakt met groene thee. JUN Kombucha’s lichtere kleur- en smaakprofiel is te danken aan het verminderde tanninegehalte van groene thee. Een Jun Kombucha (Jun SCOBY) is om dezelfde reden ook lichter van kleur.

Groene thee

Het brouwproces van JUN KOMBUCHA

Brouwcyclus van Jun Kombucha

JUN Kombucha Thee zet sneller dan gewone Kombucha. De belangrijkste oorzaak is honing, die gemakkelijker te consumeren is door bacteriën en gisten. Omdat gewone suiker verder moet worden verfijnd voordat de cultuur het kan consumeren, duurt het brouwsel een paar dagen langer. De andere honingnutriënten helpen het JUN-kombucha-brouwsel te versnellen door nog meer brandstof voor het ferment te leveren. Smaak is nog steeds koning, en je smaakpapillen zullen je vertellen wanneer de JUN Kombucha de perfecte zoetzure mix heeft voor jouw smaakprofiel. Veel mensen merken dat ze de JUN na 4-7 dagen kunnen oogsten.

Brouwtemperatuur van Jun Kombucha

JUN Kombucha presteert beter bij een iets lager temperatuurbereik dan gewone kombucha om de snellere fermentatietijd in evenwicht te brengen en een mildere smaak te behouden. 19-24°C is het optimale temperatuurbereik voor JUN Kombucha. Waarschuwing: Degenen die een lichtere kombucha-brouwsmaak willen, moeten hun kombucha aan de onderkant van het temperatuurspectrum fermenteren, maar het brouwen van jun-thee bij 18°C ​​of lager kan leiden tot schimmelproblemen. Ondanks deze kleine maar significante variaties, is elk ander deel van het brouwproces vrijwel hetzelfde, en Jun is geschikt voor zowel continu kombucha-brouwen als batch-brouwen. 

De voordelen van JUN KOMBUCHA

Om te beginnen zijn we geen wetenschappers of dokters, en dit is niet bedoeld om iets te diagnosticeren of iemand te genezen. JUN Kombucha Thee is seen fermenteerde thee, net zoals alle andere gefermenteerde voeding. Dankzij de cultuurvorming realiseren we ons dat het dezelfde soorten zijn die azijn en kombucha creëren, dus de spijsverteringsvoordelen van die andere dranken zullen waarschijnlijk hetzelfde zijn voor JUN Kombucha-thee. Het is op thee gebaseerd, zoals Kombucha, dat veel gezondheidseffecten heeft. Honing is onderzocht vanwege zijn antioxiderende, antibacteriële eigenschappen. Fermentatie kan vitamines, mineralen en een gunstig gehalte aan organische zuren verhogen, terwijl de glycemische index wordt verlaagd.

Waar Jun Kombucha SCOBY kopen?

Jun Thee Maken – Alleen Kefirshop.eu biedt echte Jun Kombucha SCOBY Culturen aan! Verse JUN SCOBY zijn momenteel beschikbaar!! Zoek je een volledige Jun Kombucha START Kit?

Koop hier – Jun Kombucha SCOBY

Dit vind je misschien ook leuk...